Opis
Kilka lat temu Przemysław Ignaszewski postanowił zmienić swoje życie. Szukając sposobu na walkę z nadwagą rozpoczął przygodę z bieganiem oraz przeszedł na dietę roślinną. Dziś dzieli się swoim doświadczeniem w książce „Vegenerata sposób na zdrowie. Biegaj, gotuj, chudnij” (wyd. Burda), gdzie opisuje biegowo-kulinarne eksperymenty, które z sukcesem przeprowadził na własnym organizmie. Przemysław Ignaszewski spotka się z czytelnikami 5 sierpnia w salonie Empik Kaskada w Szczecinie.
Ignaszewski nie lubi nazywać się fachowcem od zdrowego trybu życia. Swoją pracę opisuje jako dzielenie się własnym motywującym doświadczeniem – radością jaką daje bieganie i kontrola nad własnym ciałem oraz jadłospisem. Pierwsza część książki skierowana jest do biegaczy i osób, które myślą o pozbyciu się zbędnych kilogramów. Druga część opisuje roślinne eksperymenty kulinarne bazujące na nieskomplikowanych przepisach.
Przemysław Ignaszewski – przed pięcioma laty mało aktywny, zmagający się z dużą nadwagą żołnierz. Obecnie zapalony biegacz i roślinożerca, który na trasach biegowych zgubił ponad 50 kilogramów. Od trzech lat prowadzi kulinarnego bloga vegenerat-biegowy.pl, gdzie dzieli się swoimi zdrowotnymi doświadczeniami i eksperymentami.